Mere end 40 års erfaring | Hurtig levering | Fri fragt ved køb over 500,-

Close
You have no items in your shopping cart.
Search
Filters

Frequently asked questions

Vi har her på siden valgt at svare på alle de spørgsmål som vi møder i vores dagligdag i Parykhuset.
Vi håber at du får svar på dit spørgsmål og hvis ikke, så er du mere end velkommen til at ringe til os på tlf.: 66140706. 

 

Hvornår kan jeg få min paryk?

 • Vi har et rigtig stort lager i vores fysiske butik, så chancen for at få din paryk med det samme er rigtig stor, med mindre den skal speciellaves eller være i en farve, som vi ikke lige har på lager. 

 

Hvordan skal parykken vaskes? 

 • Der er forskellige vaske- og plejeprodukter. Det afhænger af om det er en fiber- eller ægtehårsparyk.
  Selve vaskeanvisningen er nogenlunde den samme.
  Vaskeanvisninger: Fiberhår, Ægtehår, Primehair.

 

Hvordan skal den opbevares? 

 • Når du køber en paryk, får du automatisk et parykstativ med fra os. Når du ikke har parykken på, skal den hænge på stativet, så den bibeholder formen på bedst mulig måde.

 

 

 

Bliver min paryk hurtig slidt? 

 • En ægtehårsparyk holder ca. 4-5 måneder og en fiberparyk holder ca. 6-7 måneder. Det hele afhænger rigtig meget af, hvor godt man selv passer på den og plejer den. Parykken bliver hurtigere slidt når man bruger hue, tørklæde, rullekrave etc. På et tidspunkt vil parykken filtre, og den vil have brug for en opfriskning. Vi anbefaler, at du bestiller en tid og kommer ind med parykken. Så giver vi den et 'opløft'. Vigtigt at vide her er, at parykken skal helst være nyvasket og uden nogen olier i. 

 

Hvordan sidder parykken fast? 

 • En fiberparyk sidder som oftest fast af sig selv og kan spændes ind og ud i nakken. Ellers kan den enten sidde fast med tape, hairgrib, silikonebånd eller clips. Det afhænger meget af, hvilken paryk det er og hvor meget hår du selv har. Har du f.eks. selv lidt hår, kan man snildt sy en clips eller to i parykken, som så clipses i dit eget hår. Det fungerer ligesom med et lille hårspænde. Har du intet hår, kan du få parykken til at sidde fast med vores tape, som du finder her.
  Har du Hår For Livet, kan du enten få limet parykken på eller bruge tape. Vores klare anbefaling er at bruge tape. Ved brugen af tape kan du tage parykken af når du vil og selv skifte tape. Man er mere 'selvkørende' og styrer parykken selv, Med lim kan du ikke tage parykken af før efter 4 uger ca. Her vil vi tage den af, rense den og sætte den på igen. Limen er også med til at slide på parykken, da den skal renses godt igennem. 

 

        

 

Kan jeg dyrke sport med min paryk? 

 • Ja, det kan du godt. Dyrker du en sport, hvor du 'vælter rundt' er det vigtigt, at parykken sidder godt fast. Det vil dog også slid en del på parykken, da den skal vaskes oftere. 
  Vi anbefaler, hvis du er tryg ved det, at bruge en turban eller et tørklæde under sport. Dette er hurtigere at vaske, og du behøver ikke bekymre dig om parykken nu sidder helt fast. 

 

Jeg har Alopecia - hvordan får jeg paryk?

 • Har du Alopecia kan du søge om bevilling hos din kommune. En bevilling er et tilskud til paryk. De fleste bevillinger dækker omkostningerne. Det er meget individuelt, hvor man parykker man får bevilliget. Når du har fået din bevilling, bestiller du en tid hos os og vi finder sammen den bedste hårløsning, der passer til dig. 

 

Jeg skal i kemo - hvordan får jeg paryk? 

 • Skal du i kemo, får du automatisk en rekvisition fra sygehuset. (Enkelte sygehuse har andre regler). 
  Rekvisitionen gælder for en hovedbeklædning eller for en paryk. Du bestiller en tid hos os, tager rekvisitionen med og sammen finder vi den bedste hårløsning for dig. 

 

Jeg får kemo - hvordan føles det når mit hår falder af? 

 • Først er det vigtigt at understrege, at du ikke må barbere dit hår helt af selv. Det er super vigtigt, at vente til håret selv har løsnet sig og her menes det, at det skal have løsnet sig så meget, at der kommer store totter af. Når det sker, så ringer du til os og får en tid. 
  Vi ser, om det er er tiden og hvis det er, så barberer vi sammen det sidste af. Efter barberingen smører vi mandelolie i hovedbunden og giver en form for hovedbundsmassage. Det er for at få blodcirkulationen godt rundt. De sidste små stubbe som ikke har løsnet sig helt, vil du næste par dage falde af. En god hovedbundsstøtte er en underhue, som du får med fra os. Den er rigtig god til at støtte, da nogle godt kan blive lidt ømme i hovedbunden. Underhuen samler også de smp stubbe, der er tilbage. 

 

Jeg har brug for en toupé - hvad gør jeg? 

 • Det første du gør er at ringe til os. Så kigger vi på, hvad den bedste løsning er for dig. Det afhænger rigtig meget af, hvor meget hår du har. 

 

Hvad er forskellen på fiberhår og ægte hår? 

 • Forskellen på fiberhår og ægtehår er mange. Fiberparykker er ikke så tunge og varme. De er nemme at sætte og holde. De skal bare børstes igennem og så er de klar. Når man er blevet vasket, tørrer den rimelig hurtigt. FIberparykker tåler dog ikke varme. 
  Ægtehårsparykker er lidt mere tunge og varme. De skal plejes meget mere og styles. Det er lidt mere arbejde i en ægtehårsparyk og de kræver lidt længere tørretid efter vask. Alt i alt - så har begge parykker deres fordele og ulemper. 

 

Ser parykkanten ægte ud? 

 • Parykkanten afhænger af parykkens bund. Den mest naturlige af Lace Front. Det er en hårlinje som giver parykken en 'usynlig' kant. Dette giver dig mulighed for at have panden fri uden, at man kan se kanten. De giver et blødere og mere naturligt udtryk, hvor det ser ud som om, at håret gror direkte ud fra hårbunden.        

 

         

 

Kan jeg sætte min paryk op? 

 • Ja, du kan godt sætte din paryk op. Som oftest klipper vi små fimrehår i nakken og små bakkenbarter i siden, så det der endnu mere ægte ud. På den måde kan du sætte dit hår op, og ingen kan se, at det er en paryk. De små hår gør det så naturligt som muligt. Se mere her på vores inspirationsside.

 

       

 

Kan jeg få en paryk, der passer til min frisure og farve? 

 • JA, det kan du! Vi har parykker i alverdens frisurer og farver. Der vil helt sikkert også være noget for dig, og hvem ved, måske du falder for en helt anden frisrue eller farve? 
  Se her et lille udvalg af vores parykker. Vi har mange flere i vores fysiske butik. Tøv endelig ikke med at ringe til os og få en tid. 

 

Jeg er kvinde og er begyndt at blive tynd i toppen - hvad gør jeg?

 • Det første du gør er, at ringe til os og få en tid. Vi ser på hårtabet og de forskelligere hårløsninger sammen. Hvis man er begyndt at blive tynd i toppen, så vil en TOP være ideelt. En TOP er som navnet en top, som sidder fast med små clips i toppen af dit eget hår. Når den sidder fast, børstes den sammen med dit eget hpr og inden kan se, at du har en TOP på.