Mere end 50 års erfaring | Hurtig levering | Fri fragt ved køb over 500,-

Close
Du har ingen varer i din varekurv.
Søg
Filters

Alopecia

Alopecia er en autoimmun sygdom, hvor immunsystemet angriber egne celler og væv – og i dette tilfælde raske hårceller. Sygdommen er ikke livstruende, men den kan påføre den enkelte store psykiske lidelser. Særlig i starten vil livskvaliteten og selvopfattelsen typisk være meget påvirket.

Det menes, at i løbet af et liv rammes 1,7 % danskere af denne sygdom. Den optræder hyppigst hos børn og unge, og begge køn, men den kan også ramme senere i livet. Er du i tvivl om, hvad alopecia er, så læs med her, og bliv klogere på sygdommen.

  

 Forskel med paryk - før forskel med paryk - efter forskel med paryk - efter

Har jeg Alopecia? 

Det kan være svært at diagnosticere sygdommen, da den viser sig på tre forskellige måder. Men ikke desto mindre er der forskellige tegn, som indikerer, at man har sygdommen.

Alopecia inddeles i 3 former

  • Alopecia areata:

Udviser sig som pletvist hårtab. Pletterne kan opstå flere steder på kroppen og vil som oftest være placeret meget tilfældigt. Pletterne kan forsvinde for derefter at dukke op andre steder. Nogle gange vokser de og bliver større, mens andre gange kan pletterne forsvinde og gå i sig selv. Ved denne form for Alopecia vil vi som ofte kunne hjælpe dig med at dække pletterne. Dette sker ved hjælp at små hår stykker der individuelt bliver tilpasset plettens omkreds. Dit hårtab vil her efter ikke være synligt.

  • Alopecia totalis:

Ved denne form for Alopecia vil du inden for relativt kort tid have mistet alt dit hår på hovedet. Ved denne tilstand vil paryk være din eneste mulighed for hår igen. I den situation vil vi anbefale dig en specialdesignet paryk, som er fremstillet nøjagtig efter dit hovedmål. Alle ønsker kan i den fremstillingsproces opfyldes. Farver, mængde, frisure, hvor skilning skal placeres mm.

  • Alopecia universalis:

En tilstand hvor al kropsbehåring forsvinder. Dette gælder også bryn, vipper og skæg, som i den grad er med til at forme og ramme vores ansigt ind. Heldigvis er det i dag muligt at rekonstruere bryn og liner om øjne på en naturtro måde. Enten med en permanent makeup eller på egen hånd med kosmetik.

 

 

Hvorfor opstår Alopecia?

Årsagen til Alopecia er desværre ukendt. Det menes at bl.a. infektioner eller psykisk stress kan være med til at udløse hårtabet ved arveligt disponerede personer. Vi ser ofte sammenhængen mellem stress og de personer, som oplever pletskaldethed, og mange som oftest være gennem en periode med stress. 

Der kan også findes sammenhænge mellem autoimmune sygdomme, som diabetes, pletter med pigmenttab og stofskiftesygdom. Men arveligheden er den største sandsynlighed for udviklingen af sygdommen.

 

Hvordan behandles man for Alopecia?

Der findes ikke mange behandlingsformer for Alopecia. Mange prøver til med diverse medicinske behandlinger, men som oftest uden held og med andre bivirkninger som følge. Det er altid en god ide at se tiden an. I mere end 80 % af tilfældene vil der opstå spontant hårvækst igen inden for ca. et år. I de tilfælde hvor håret ikke kommer igen, er det som ofte ved totalt hårtab (Alopecia totalis eller universalis). Her er chancerne mindre for at håret kommer igen.

 

Paryk til folk med Alopecia - før billede Paryk til folk med alopecia - efter billede

 

Er du klar til en paryk?

Med en sygdom som alopecia følger der også en personlig proces, som er uundgåelig. Derfor er det vores erfaring, at mange har brug for at prøve alt andet af, før de vælger en paryk. Denne proces er for nogen længere, end den er for andre. Vi kan trøste med, at de fleste stiller spørgsmålet, når de har prøvet en paryk for første gang: ”hvorfor har jeg ikke gjort dette noget før?”.

Mange skal igennem et utal af kommercielle produkter, som sjældent kan give håret tilbage. Ved hjælp af en paryk vil du forhåbentlig opleve en ro i sindet, en tilbagevendende selvtillid og ikke mindst – hår igen.

Vi kan hjælpe dig!

Ring til os på tlf. 66140706 og bestil din tid til en gratis og uforpligtende konsultation. Med vores mange års erfaring har vi altid en løsning. Også til dig.